maandag 29 juli 2013

Staphorst, 1,2,3 mei 2013

Vorig jaar heb ik bij waarnaartoe.nl een leuk arrangement gewonnen . Eindelijk was er tijd en gelegenheid om er gebruik van te maken.
Dus woensdagmorgen de fietsen achter op de auto gezet en op pad gegaan. 
Tussendoor naar Vollenhove gereden, via Genemuiden en het pontje over het Zwarte water.
De auto een eindje voor Vollenhove op een parkeerplaats langs de weg gezet, fietsen afgeladen en opgestapt.
We hebben een rondje van zo'n 17 km gereden via  Kadoelen, Sint Jansklooster, Vollenhove en terug langs het Vollenhover kanaal.




Onderweg koffie gedronken bij het bezoekerscentrum bij Sint Jansklooster.

Daarna op naar  hotel Waanders in Staphorst.
We kregen een mooie kamer en spraken af om 18 uur te gaan eten.  We kozen voor een verrassingsmenu. Het werd een preisoepje vooraf, daarna vis  en als toetje een heerlijke  sinaasappelcombinatie: bavarois, ijs en heel veel slagroom.

Donderdag begon met een lekker ontbijtje. Daarna weer op stap. Dit keer richting Blokzijl. Vlak bij de haven de auto geparkeerd, fietsen er weer af en op weg naar Giethoorn.  Via het pontje bij Jonen,Dwarsgracht en een (gepland) omweggetje langs de Beulakkerwijde naar Giethoorn . In Giethoorn lekker koffie gedronken bij het water bij paviljoen Smit.  Daarna via een andere weg weer naar Dwarsgracht en vandaar weer naar Jonen . Tussen Dwarsgracht en Jonen nog een stukje gewandeld door een moerasachtig stukje bos en riet.  Dan weer op het pontje en terug naar Blokzijl. Deze dag ongeveer 30 km gefietst.











Terug in het hotel ons nog eens laten verrassen. Dit keer werd het gerookte zalm vooraf, gevolgd door een enorm stuk kipfilet met natuurlijk ook nog wat groente en gebakken aardappeltjes en een aardappel gratin. Als toetje dit keer warme appelstrudel met weer heel veel slagroom en een bolletje ijs.


Vrijdag de tassen weer ingepakt.
Na het weer goed verzorgde ontbijt in de auto gestapt : Op naar Sint Jansklooster. De auto bij het bezoekerscentrum geparkeerd.  Op de fiets richting Blauwe Hand en vandaar door Belt Schutsluis naar Zwartsluis. Daar even een kop koffie gedronken op een terrasje.  En weer terug naar Sint Jansklooster. Dat was een rondje van ongeveer 20 km.  De fietsen weer op de auto gebonden en nog even een rondje gelopen bij het bezoekerscentrum. Het zogenaamde vlonderpad.  Leuk: de grond was er geen vaste grond: het bestaat uit een laagje veen van ongeveer 30 cm dat op het water drijft.  Als je sprong dan ging de grond golven.








Na nog even naar een informatiefilm over het gebied gekeken te hebben gingen we weer op huis aan.
Voor ons was het bewijs weer eens geleverd: voor een fijne vakantie hoef je niet ver van huis te gaan !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten